Sefardische liederen en balladen

20160613_122051

Sefardische liederen en balladen van Chanah Milner en Paul Storm.

Toen ik een jaar of 16 was kreeg ik dit boekje van een mevrouw die bij mijn vader een cursus pottenbakken volgde. Ik ben nog altijd dol op dit boekje. Inmiddels heb ik een officieel exemplaar; ik had een gekopieerde versie gekregen. Het was mijn eerste kennismaking met de Sefardische muziek, al had ik destijds geen idee hoe het zou moeten klinken. Ik had wel de noten, maar geen luistervoorbeelden. Tot ik een cd van Shura Lipovsky hoorde. Het lied Morenica stond op die cd en ook in mijn boekje.

Nog steeds zing ik dit lied graag, ook al ben ik niet meer zo jong als het meisje uit de tekst. En de bewondering die zij genoot is mij nooit in die mate ten deel gevallen. Wat betreft de koningszoon dan.

Op 11 september komt Shura Lipovsky hier in Zwolle optreden. Ik verheug me er op!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.